dijous, 26 d’abril del 2018

Un nou mitjà públic i en valencià


Quatre anys i mig després del tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV), la nova televisió pública autonòmica ha eixit del negre per a començar a emetre. Ha sigut aquesta mateixa setmana en període de proves i ho ha fet amb la sèrie infantil “Biters”. Ja no parlem de Canal 9 sinó d’À Punt, com haurem d’acostumar-nos a anomenar-la.

Amb l’inici de les emissions alhora s’obri una nova oportunitat de tindre al nostre abast un nou mitjà de comunicació públic i en valencià. En la meua opinió, es tracta d’una eina essencial per tal de fer valdre la nostra llengua i la nostra cultura. D’una banda, ens permetrà conéixer l’actualitat més propera i, d’altra, apropar-nos a la cultura, les tradicions i les festes de la Comunitat Valenciana. A més a més, pense que l’ús del valencià a la programació ajudarà als espectadors a millorar la seua comprensió i expressió en la nostra llengua.

No hem d’oblidar que es tracta de donar un servici públic, pensat també per a complir amb dos funcions bàsiques dels mitjans de comunicació: informar i entretindre. Per eixe motiu, considere que és clau que la nova gestió siga transparent i que s’evite la politització dels continguts per evitar que els error que van abocar al tancament de Canal 9 no es tornen a repetir.

Bé, ací vos he apuntat la meua opinió. Què penseu vosaltres? Com a alumnes de Secundària, considereu que vos serà útil el nou mitjà públic? Més endavant obriré un debat a classe i a un nou article analitzaré els principals posicionaments.

Ací baix vos deixe un parell d’enllaços amb la notícia per tal que aneu reflexionant al respecte:

Captura de la web www.apuntmedia.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada