dijous, 26 d’abril del 2018

La sàtira i l'humor


Les notícies aparegudes a El Mundo Today poden considerar-se fake news?, em va preguntar a classe un alumne després de parlar de l'entrada anterior del blog. La resposta és “en la meua opinió, no”. És un exemple de diari satíric i humorístic que parodia l'actualitat. La diferència és bàsica: el context del mitjà i l'evident falsedat de les notícies no porta a confusió al lector. No obstant això, considere que alguns mitjans d’aquest tipus haurien de ser més clars a l’hora de presentar-se als lectors com un mitjà satíric i humorístic.

A Alacant tenim un exemple molt divertit d’aquest tipus de mitjà satíric digital. Es tracta de Viscalacant. El conegueu? A la seua presentació de la web deixa molt clar que es tracta de notícies “d’humor i sàtira”, per el que en cap cas pot conduir a error al lector. El seu objectiu queda clar i, encara que de vegades la realitat supera a la ficció, les seues informacions són clarament falses amb l’objectiu de parodiar i fer riure al lector.

Vos anime a donar una ullada a aquest mitjà satíric (https://viscalacant.com/) on trobareu una altra forma de veure la informació local. Ara bé, si el que voleu és estar informats del que passa realment al vostre voltant vos recomane triar algun mitjà seriós. A més a més, si esteu al corrent de l’actualitat podreu riure i gaudir de la sàtira i la paròdia que utilitzen altres mitjans.



Imatge capturada de www.elmundotoday.com (26/04/2018)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada