divendres, 27 d’abril del 2018

L'opinió


Arriba el moment de parlar dels gèneres periodístics d’opinió. Normalment, les opinions valoren una informació, però predomina la subjectivitat. Aquest tipus d’article pot servir-nos per a conéixer els diferents punts de vista sobre un mateix tema d’actualitat i configurar la nostra opinió pròpia. Hi ha diferents tipus:

  • Editorial. Defineix el posicionament d’un mitjà de comunicació sobre un tema d’actualitat. No té un autor, sinó que és el mateix mitjà el que es fa càrrec de les opinions que s’expressen.
  • Article d’opinió. És un text argumentatiu al qual una persona o varies expressen les seues opinions sobre qualsevol assumpte. En aquest cas, l’article va signat per la persona o grup que l’escriu.
  • Cartes al director. Són articles que escriuen els lectors per a fer valdre les seues opinions sobre un tema d’actualitat, el tractament d’una informació o simplement per fer constar una queixa o agraïment. Als diaris, tant en paper com digitals, és habitual trobar una secció dedicada a aquests articles.
  • Columna. És un article d’opinió, curt normalment, que sol acompanyar-se de la imatge del seu autor, que dóna la seua visió personal sobre un assumpte. Pot tindre una periodicitat, per exemple tots els divendres, i ocupar el mateix lloc, per exemple l’última pàgina del diari.
  • Crítica. Valora un esdeveniment cultural, un llibre, concert, representació teatral, pel·lícula, etc.
  • Tira còmica. L’autor ironitza amb l’actualitat i fa ús de la sàtira i l’humor amb dibuixos per fer la seua particular interpretació de la informació.


Forges. (23/04/204). Diario El País. Recuperat de https://elpais.com/elpais/2014/04/22/vinetas/1398191802_451753.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada